Hrvatsko društvo željezničkih inženjera

 

 

Intenzivna investicijska ulaganja u obnovu i razvoj željezničke infrastrukture te najava nabavke 21 novog elektromotornog vlaka, učinili su hrvatski željeznički sustav vrlo zanimljivim za brojne tvrtke željezničke industrije. Kako se radi o složenim projektima, priliku za sudjelovanje u njima vide poduzeća gotovo svih djelatnosti i veličina

Svjedoci smo kako današnje željezničke projekte u Hrvatskoj sve više izvode konzorciji, a čine ih tvrtke koje su donedavno ponekad žestoko konkurirali na tržištu. Naime, projekti visoke složenosti i vrijednosti, mijenjaju dosadašnju paradigmu čistog konkurentskog natjecanja te nameću pristup baziran na suradnji. Takav pristup uključuje veći broj domaćih i međunarodnih poduzeća koja svojim proizvodima i uslugama mogu doprinijeti što kvalitetnijim projektnim isporukama.

HDŽI i Advantage Austria 3. listopada 2019. organiziraju stručnu konferenciju pod nazivom „Željeznički projekti u Hrvatskoj“, čiji je temeljni cilj upoznavanje i povezivanje hrvatskih i austrijskih poduzeća čiji portfolio čine proizvodi, usluge i rješenja za željeznicu. Predstavljanje željezničkih infrastrukturnih projekata i novih tehnologija te razmjena informacija i iskustava među tvrtkama bit će ključne vrijednosti koje bi ova konferencija trebala donijeti sudionicima.

Planirano je da svoja rješenja, proizvode i usluge predstavi petnaestak poduzeća, među kojima su: Končar Elektroindustrija, King ICT, Elektrokem, Siemens Mobility, Strabag, Getzner, Kapsch CarrierCom, Thales, Voestalpine i dr.

Konferencija će biti održana u Zagrebu, u Hotelu Academia, Tkalčićeva 88.

Pristup konferenciji će biti besplatan uz predočenje pozivnice i prethodnu registraciju.

Željeznice 21

Podupiruće članice 
 
 
 
 
 

Newsletter